De mooiste plekken in Oostenrijk

De 3 mooiste plekken in Oostenrijk

Benieuwd naar de mooiste plekken in Oostenrijk? Oostenrijk is een prachtig land dat veel te bieden heeft. Ongerepte natuur, prachtige landschappen en drukke steden, er is voor ieder wat wils. De cultuurrijke republiek staat bekend om haar centrale positie, Oostenrijk grenst namelijk aan 8 landen. Er worden er daardoor veel verschillende talen gesproken, maar de officiële taal is Duits. Daarnaast maakt Oostenrijk deel uit van de Alpen. Het is het perfecte land om in de winterperiode te gaan skiën of snowboarden. Ook in de zomerperiode kun je goed in Oostenrijk vertoeven. De prachtige landschappen zijn erg indrukwekkend, net als de hoofdstad Wenen.

Hebben we je interesse gewekt? Om te kijken welke plek in Oostenrijk geschikt is voor jouw vakantie hebben we de mooiste plekken in Oostenrijk voor je op een rijtje gezet!

Hallstatt, Oostenrijk

Hallstatt (Oostenrijk)

Deze prachtige plek staat voor ons toch echt wel op nummer 1. Hallstatt is een gemeente die al sinds enige tijd als de hotspot in Oostenrijk beschouwd wordt. Dit heeft met name te maken de prachtige landschappen en het idyllische dorpje. Een bestemming die je tijdens je reis op zoek naar de mooiste plekken in Oostenrijk dus zeker niet over kunt slaan. 

Het dorp is vooral bekend geworden omdat het model heeft gestaan voor een hele speciale locatie, Arendelle, in de animatiefilm Frozen. Sindsdien zijn er veel toeristen te vinden in het sprookjesachtige dorp. Daarnaast is er zelfs een kopie van het dorp in spiegelbeeld gecreëerd. De kopie van de stad is te vinden in een pretpark Guangdong, China. Het is erg indrukwekkend wat deze stad heeft losgemaakt met haar schoonheid.

De gemeente ligt op 70 kilometer afstand van de stad Salzburg en is daardoor goed te bereiken. Ook ligt de stad aan de Hallstätter See, dit is een prachtig meer waaraan je in de zomer veel tijd door kunt brengen. Deze locatie is geschikt voor een actieve vakantie. Zo kun je ervoor kiezen om er in de winter te gaan wintersporten en te genieten van het uitzicht. In de lente en zomer kun je er terecht voor de vele wandelroutes. De stad stond vroeger bekend om de vele zoutmijnen die er te vinden zijn. Daarnaast kun je er terecht als je houdt van archeologie. In het centrum van Hallstatt stroomt een waterval die afkomstig is van de bergen. Een erg bijzondere plek dus.

Bad Gastein, Oostenrijk

Bad Gastein (Oostenrijk)

Bad Gastein is ook een indrukwekkend dorp. Deze plek staat met name bekend om het geneeskrachtige water dat er uit de waterbronnen zou stromen. Er zijn dan ook veel spa’s te vinden waar je terecht kunt om heerlijk te ontspannen. De stad staat ook wel bekend als het kuuroord van Oostenrijk, dit was in de 19e eeuw al het geval. Ook vandaag de dag brengen nog veel mensen een bezoek aan het dorp met de intentie om aan hun gezondheid te werken.

Het dorp ligt verscholen tussen de bergen, een prachtig plaatje om te zien. Tegenwoordig staat het dorp ook bekend als een goede locatie om op wintersport Oostenrijk te gaan. Dit komt met name door de variatie in pistes, er is wel 110 kilometer aan piste. Het is dus een uitdagende locatie om te gaan wintersporten. Gelukkig kun je na het sporten terecht in een van de kuuroorden om te ontspannen.

Zell am See, Oostenrijk

Zell am See (Oostenrijk)

Zell am See is ook een erg bekende locatie onder de wintersporters. Het vormt samen met een gebied genaamd Kaprun de perfecte plek om in de winter te gaan skiën of snowboarden. Je kunt er na het wintersporten lekker tot rust komen in een leuk restaurant of juist de drukte opzoeken in een van de vele après ski barretjes. 

In de zomer is er ook veel in de omgeving te beleven. Zo kun je genieten van de prachtige natuur en mooie landschappen. Je zou een busje kunnen huren om rond te rijden in de omgeving of juist op lopend op avontuur gaan via de vele wandelpaden. Het dorp is gelegen aan het water, de perfecte plek om in de zomer te vertoeven. Het is een oud dorp met prachtige huizen en indrukwekkende architectuur. Je kunt er prachtige natuurfoto’s maken, de locatie is dus ook zeker voor fotografen geschikt.