The Dylan Amsterdam sluit zich aan bij The Leading Hotels of the World

The Dylan is de nieuwste toevoeging aan het prestigieuze portfolio

Amsterdam, 28 maart 2022- The Dylan is toegetreden tot The Leading Hotels of the World, Ltd., een collectie van onafhankelijke, luxe hotels. Met een meer dan negen decennia durende toewijding aan het bieden van bijzondere reiservaringen, selecteert Leading Hotels alleen leden die voldoen aan de hoge normen voor kwaliteit en onderscheidend vermogen. Het resultaat is een zorgvuldig samengestelde portefeuille van hotels die niet worden verenigd door wat hen hetzelfde maakt, maar door de details die hen onderscheiden.

We zijn verheugd The Dylan te mogen verwelkomen bij The Leading Hotels of the World ,” aldus Deniz Omurgonulsen, Vice President of Membership, The Leading Hotels of the World . “Gelegen in de chique 9 Straatjes, zal dit hotel de nieuwsgierige reizigers van Leading een nieuwe kijk bieden op de altijd populaire Nederlandse hoofdstad. De rijke historie van het hotel, de uitstekende restaurants, de verfijnde sfeer en de persoonlijke service maken het een perfecte aanvulling op onze exclusieve collectie van onafhankelijke, luxe hotels – in een stad waar onze reizigers dol op zijn.”

De toetreding tot deze prestigieuze collectie van hotels wordt op gepaste wijze gevierd met de lancering van ‘The Ultimate Dutch Luxury Experience’ : een bijzondere samenstelling van luxe belevenissen die de hoge verwachtingen van de meest ervaren reizigers overtreffen gedurende een vierdaags verblijf in de hoofdstad. Variërend van oesters plukken met de Michelin-ster chef en het privilege om een exclusieve Wajer jacht te ervaren, tot een privé helikoptervlucht met typisch Hollandse uitzichten over de bloeiende tulpenvelden in de bollenstreek.

The Dylan zal tevens gaan deelnemen aan het exclusieve loyaliteitsprogramma van Leading Hotels, Leaders Club . Dit programma versterkt de relaties die Leading Hotels onderhoudt tussen gelijkgestemde nieuwsgierige reizigers en onafhankelijke hoteliers. Leaders Club erkent en beloont leden voor hun loyaliteit bij Leading Hotels meer dan 400 onafhankelijke luxehotels wereldwijd. Leaders Club leden ontvangen voordelen zoals bevestigde pre-arrival upgrades, puntenopbouw om gratis nachten te verdienen, mogelijkheden voor kamer upgrade prioriteit bij aankomst, vroege check-in en late check-out overwegingen, dagelijks continentaal ontbijt voor twee, gratis Wi-Fi, exclusieve toegang tot nieuwe hotels, Members Only en seizoensgebonden verkoop en de laagst beschikbare tarieven.

Over The Dylan Amsterdam

Gelegen in het hart van de “Negen Straatjes” aan de Keizersgracht is The Dylan perfect gelegen in Amsterdam voor het verkennen van de culturele en historische bezienswaardigheden van de stad, evenals de bruisende gastronomische scene. De ingang van het hotel is discreet, door een stenen poort, ooit de ingang van de eerste Schouwburg van Amsterdam. De inrichting is eigentijds en sfeervol. Er zijn slechts 40 slaapkamers , elk met een eigen unieke stijl, verdeeld in vier stijlcategorieën. Zo is er de “Loxura”-set, naar het voorbeeld van de koperkleurige Loxura-vlinder, de “Loft”-kamers met de originele houten balken in het plafond, de “Amber”-kamers (geïnspireerd op de kostbare edelsteen) en tot slot de “Serendipity”-kamers, ingericht in warme bruin- en grijstinten met veel luxe materialen. Het ontwerp van het hotel weerspiegelt de stijl en de geest van het hotel, met een combinatie van historische charme en moderniteit.

Het culinaire aanbod in The Dylan is eveneens uitzonderlijk – Bar Brasserie OCCO biedt lokaal geïnspireerde, seizoensgebonden gerechten in een chique en informele omgeving, terwijl Restaurant Vinkeles , met een Michelin-ster , gevestigd in een voormalige bakkerij uit de 18e eeuw , veeleisende fijnproevers verrast met een eigentijdse interpretatie van de traditionele Franse keuken. In de warmere maanden kunnen gasten genieten van het prachtige terras in de Binnentuin van het hotel. Wijnliefhebbers zullen ook genieten van The Dylan’s High Wine experience – een speelse draai aan de traditionele High Tea, waar gasten 4 heerlijke wijnen kunnen proeven vergezeld door 4 amuse-stijl gerechtjes.

De locatie van The Dylan heeft een rijke geschiedenis . In 1632 kreeg architect Jacob van Campen de opdracht een stenen theater te bouwen. Het was het eerste gebouw aan de Keizersgracht en kreeg de naam Duytsche Academie. Vele prominenten bezochten in die jaren het theater. Antonio Vivaldi zelf dirigeerde het orkest bij het 100-jarig bestaan van het theater. Het gebouw vloog in 1772 in brand en brandde volledig af. Alleen het huidige ‘Van Campen’s’ portaal (hoofdingang) bleef gespaard en herinnert ons vandaag aan de unieke geschiedenis van het pand.

Tarieven: vanaf € 350 per nacht

URL: www.dylanamsterdam.com

Beeldmateriaal – zie hier

Over The Leading Hotels of the World, Ltd. (LHW)

The Leading Hotels of the World, bestaande uit meer dan 400 hotels in meer dan 80 landen, is de grootste verzameling van onafhankelijke luxe hotels. In 1928 richtten 38 onafhankelijke hoteliers samen LHW op. Sindsdien heeft het bedrijf zorgvuldig onderscheidende hotels, resorts, herbergen, chalets, villa’s en safarikampen geselecteerd, van de met sneeuw bedekte Alpen van Europa tot de Afrikaanse vlakten, om deze te delen met avontuurlijke reizigers. De LHW-gemeenschap bestaat uit hoteliers verenigd door een passie voor de verrassende ontdekkingen en details die bij elke ervaring horen. LHW-hoteliers zijn ambachtslieden van gastvrijheid wiens expertise, toewijding aan uitmuntendheid, en individuele flair hen in staat stelt om memorabele momenten te creëren voor hun gasten. En het zijn deze authentieke, geïndividualiseerde ervaringen in combinatie met de warme gastvrijheid en service die zij bieden die veeleisende reizigers keer op keer doen terugkeren. LHW’s collectie beslaat de hele wereld en heeft een breed scala aan bestemmingen en ongewone ervaringen, versterkt door LHW’s loyaliteitsprogramma Leaders Club. Van voormalige paleizen en retraites op het platteland die al generaties lang door dezelfde families worden gerund, tot wolkenkrabbers in wereldsteden, serene privé-eilanden, glamping – en nog veel meer – ontdek, doe inspiratie op en beleef onvergetelijke reismomenten: www.lhw.com , Facebook @LeadingHotels , Twitter @LeadingHotels en Instagram @leadinghotelsoftheworl

Leave a Reply