Weekendje Madrid

Stedentrip Madrid

Wie aan een stedentrip Madrid denkt, denkt aan heerlijke tapas, warme zonnestralen, prachtige pleinen en schitterende winkels. En het leuke is dat dit slechts een greep uit het enorme aanbod dat Madrid te bieden heeft is. Met 3 miljoen inwoners in het centrum behoort het tot de twee grootste steden van Spanje, maar hier hoef je je absoluut niet door te laten weerhouden. De Spaanse hoofdstad is ontzettend groot maar voelt toch knus aan. Waan je door de kleine straatjes op zoek naar een leuk restaurantje en de kans is groot dat je niet kunt kiezen. Of plof lekker neer op een van de prachtige pleinen die Madrid te bieden heeft, alleen met het kijken van mensen kun je al een hele dag vullen. Een stedentrip Madrid biedt voor ieder wat wils.

 

Beste reistijd Madrid

Om zo optimaal mogelijk van jouw stedentrip Madrid te genieten wordt de periode april-juni en de maand oktober gehandhaafd als beste reistijd. Omdat Madrid een warm landklimaat kent zijn de zomers heet, en kunnen de temperaturen oplopen tot wel 40 graden. Ook in september kan het er nog erg heet zijn, dus behalve als je hiervan houdt wordt oktober als betere reismaand aangeraden. Omdat het voorjaar vroeg begint is Madrid vanaf april al perfect te bezoeken: dan liggen de temperaturen vaak al boven de 20 graden en voelt het met de nodige zonneschijn al gauw warmer en zomers aan. Deze temperaturen worden soms als in februari gemeten, dus gedurende de grijze Nederlandse wintermaanden behoort een stedentrip Madrid ook zeker tot de mogelijkheden.

 

Madrid hotspots

Madrid behoort tot een van de meest populaire bestemmingen in Europa, en dit is geheel terecht. Naast het feit dat het dagelijks leven zeer budgetvriendelijk is, is de bevolking ook heel vriendelijk. Om te zorgen dat je niks mist is het zaak jouw stedentrip Madrid goed voor te bereiden. Zo is het voor vele musea mogelijk van tevoren kaartjes te kopen, zodat je eenmaal in Madrid geen tijd hoeft te verspillen aan wachtrijen. Zo biedt de Triángulo de Oro (de drie grootste musea uit Madrid) vaak deze mogelijkheid. Wie Madrid zegt, zegt ook lekker eten en drinken. Ook hier kan het voor beroemde restaurants nodig zijn te reserveren, maar door het enorme aanbod leuke restaurants en bars is de kans dat je geen plek vindt om te eten wel heel erg klein.

 

Geschikt voor iedereen

Madrid is een wereldstad, en dat uit zich ook in de activiteiten. Daarom is een stedentrip Madrid ook echt geschikt voor iedereen. Ga er lekker op uit met jouw vriendinnen of vrienden en ontdek wat Madrid allemaal te bieden heeft: van vele schitterende winkels tot heerlijke terrassen en zeer goede restaurants, bars en clubs. Maar ook als je het iets rustiger aan wilt doen met bijvoorbeeld jouw partner is er genoeg te beleven: zo zijn er vele musea, beschikt de stad alleen al over schitterende architectuur en is er een breed scala aan waanzinnige restaurants om uren in te vertoeven. Tot slot is het ook een perfecte gezinsbestemming, omdat er ook voor kinderen genoeg te beleven valt in deze bruisende stad.

 

Geef een reactie