Weekendje Valencia

Stedentrip Valencia

Ben je op zoek naar een heerlijke bestemming voor een korte break? Dan is een stedentrip Valencia zeker iets voor jou! Deze prachtige Spaanse stad is enorm in opkomst en zeer populair bij Nederlandse toeristen, maar omdat het een grote stad is, is er plek genoeg om je heerlijk vrij door deze stad te kunnen wanen. Wist je dat Valencia tot de 3 grootste steden van Spanje behoort? Alleen Barcelona en Madrid zijn groter. Valencia biedt een combinatie van zowel stad als strand, en dat is meteen een van de grote voordelen van jouw stedentrip Valencia. Want wat is er lekkerder na een lange dag door de stad slenteren? Bijkomen op een terras met uitzicht op zee, voorzien van een lekker drankje en de zon langzaam achter de stad onder te zien gaan.

 

Het zachte klimaat van Valencia

Valencia heeft een mediterraan klimaat, wat maakt dat de zomers heet zijn en de winters mild. Door dit heerlijke klimaat is het gedurende het hele jaar perfect om jouw stedentrip Valencia te plannen. Indien je een echte zonliefhebber bent kun je tijdens de zomermaanden perfect in Valencia terecht: met temperaturen boven de 30 graden wil het in de stad nog wel eens een stuk heter aanvoelen, maar hierin bieden zowel het prachtige strand als het eindeloze park ‘Jardin del Turia’ uitkomst. Tijdens de winter blijft de temperatuur rond de 20 graden steken, dus om de grauwe Nederlandse wintermaanden te verzachten biedt een Stedentrip Valencia zeker uitkomst. Ook kun je de paraplu thuislaten: in Valencia valt er gedurende het gehele jaar weinig neerslag. Zo valt er tijdens de natste maand van het jaar (oktober) slechts 65 millimeter regen.

 

Binnen 3 uur in een andere wereld

Je vliegt in ongeveer 2,5 uur vanuit Nederland naar Valencia. Het vliegveld van Valencia bevindt zich op slechts 10 kilometer van de stad, dus nadat je geland bent waan je je binnen no-time in de levendige Spaanse stad. Indien je een hotel of appartement in de binnenstad kiest hoef je alleen maar even je spullen af te zetten waarna je direct heerlijk op een terras neer kunt ploffen en van een welverdiend drankje te genieten. Het is in Spanje heel gewoon dat je een lekkere kleine snack bij je drankje geserveerd krijgt, dus geniet met volle teugen van deze lekkere Spaanse lekkernij tijdens jouw stedentrip Valencia.

 

Wat je niet mag missen in Valencia

Een van de meest bekende hotspots in Valencia is het Calatrava. Dit futuristische bouwwerk, vervaardigd uit voornamelijk glas, beton en metaal is gemaakt door de Spaanse architect Santiago Calatrava. Dit schitterende gebouw bevindt zich in de Ciudad de las Artes y las Ciencias (de stad van de kunst en wetenschap), een van de must-sees tijdens jouw stedentrip Valencia. Deze stad van de kunst en wetenschap ligt in de Jardin del Turia: een langgerekt stadspark dat aangelegd is in de drooggelegde bedding van de rivier de Turia. Het is ongeveer 9 kilometer lang, dus een perfecte locatie voor een wandeling, fietstocht of avontuurlijk segway-tour.

Geef een reactie