6 van de mooiste plekken om te snorkelen in de wereld

Als je op zoek bent naar de mooiste plekken om te snorkelen ter wereld, dan ben je hier op het juiste adres! Bij tropische vakanties denken velen van ons aan zandstranden, palmbomen en margarita’s bij het zwembad. Maar voor degenen die een andere ervaring zoeken, zijn er andere manieren om de schoonheid van een exotische locatie te verkennen. Snorkelen is een van de vele wateractiviteiten die je kunt doen als je tropische bestemmingen bezoekt. Het is ook een van de beste manieren om het onderwaterleven in zijn natuurlijke omgeving te zien. Lees verder om meer te weten te komen over de mooiste snorkelplekken ter wereld.

Voor al deze bestemmingen kun je een pakketreis met vluchttijd naar keuze samenstellen!

Bora Bora, Frans-Polynesië

Het Frans-Polynesische eiland Bora Bora staat bekend om het kristalblauwe water, de weelderige regenwouden en een schitterende lagune. Het eiland zelf is een paradijs: een schitterende turquoise lagune met witte zandstranden. Bora Bora is één van de beste plekken ter wereld om te snorkelen. Je kunt er zwemmen in het blauwe water en met gemak de kleurrijke koraalriffen, het bruisende zeeleven en zelfs scheepswrakken verkennen. Het biedt een geweldige snorkelervaring voor het hele gezin.

Fiji, Melanesië

Fiji biedt de perfecte tropische snorkelervaring. Het kristalblauwe water vormt een spectaculaire achtergrond voor onderwateravonturen. Je kunt snorkelen tussen kleurrijke koralen en vissen, een marien ecosysteem ervaren en zelfs een scheepswrak bezoeken. Dit is slechts een van de vele onderwateravonturen die je in Fiji te wachten staan. Het tropische klimaat biedt de perfecte omgeving voor het onderwaterleven om te gedijen. Je zult een overvloed aan kleurrijke vissen, koralen en onderwaterleven ervaren, waaronder schildpadden. De warme wateren van Fiji zijn perfect voor alle niveaus van snorkelervaring.

Great Blue Hole, Caribisch gebied

De Great Blue Hole is een groot, onderwater zinkgat in het Caribisch gebied. Het is één van ‘s werelds beste snorkelplekken. Het wordt beschouwd als ‘s werelds op één na diepste zinkgat, en het ligt in de territoriale wateren van Belize. Het gat is een geweldige ervaring, waarvan je kunt genieten met een professionele gids. De Great Blue Hole is een must-see snorkelen locatie. Je kunt er zwemmen met tropische vissen, prachtige koralen zien en kennismaken met het onderwaterleven. Het water is warm en kalm. Je kunt de onderwaterwereld met gemak verkennen. Je kunt ook cenotes – kalkstenen zinkgaten – bezoeken wanneer je het schiereiland Yucatan bezoekt.

Jamaica, Caribisch gebied

Jamaica is het belangrijkste eiland van het Caribisch gebied om te snorkelen. Het is daarnaast ook een van de mooiste plekken om te snorkelen op het eiland. Het tropische klimaat biedt een geweldige habitat voor het onderwaterleven. Je kunt snorkelen in ondiep water, wandelen langs het rif of meegaan op een snorkelavontuur met gids. Jamaica biedt een verscheidenheid aan water ervaringen. Je kunt de betoverende koraalriffen bekijken, het levendige zeeleven verkennen en zelfs zwemmen met zeeschildpadden.

Jamaica is een must-see voor snorkelaars. Je kunt ook op onderzoek uit gaan rondom de Kaaimaneilanden en haar prachtige onderwaterleven. De wateren van de Kaaimaneilanden zijn warm en kalm, waardoor het een ideale plek is om te snorkelen en duiken. Het Caribisch gebied heeft een aantal van de beste snorkelplekken ter wereld. Ben je benieuwd naar het aanbod aan reizen naar de Caraïbische eilanden? Neem dan een kijkje op lastminute.com voor een groot aanbod aan prachtige (en goedkope) reizen! 

Key Largo, Florida

Key Largo is een van de mooiste plekken om te snorkelen in Florida. Florida is de thuisbasis van enkele van de beste en meest ongerepte koraalriffen in de wereld. In de wateren van Florida vindt je een verscheidenheid aan kleurrijke vissen, koralen en ander zeeleven. Als je Florida bezoekt, is Key Largo een must-see locatie. Je kunt de koraalriffen en kleurrijke vissen verkennen in het kalme, warme water van de Florida Keys. Het is een verbazingwekkende ervaring. Je kunt ook de Dry Tortugas bezoeken als je in Florida bent. Het is één van de mooiste snorkelbestemmingen in de Verenigde Staten.

Manta Point, Indonesië

Als het gaat om mooiste plekken om te snorkelen, is Manta Point, Indonesië één van de beste plekken ter wereld. Het onderwaterleven bij Manta Point is betoverend en is een must voor alle snorkelaars. Je kunt ook een bezoek brengen aan Komodo, een eiland dat beroemd is om zijn rijke biodiversiteit en de Komodovaraan. Het is een van de beste plaatsen ter wereld om te snorkelen. Je kunt zwemmen met de hagedissen en het onderwaterleven verkennen in het warme, kalme water van het eiland. Een bijzonder reis in Indonesië inclusief de mooiste snorkelervaring kun je boeken bij Merapi tour & travel!

Hebben we je interesse gewekt? Boek dan nu een leuke reis naar één van deze prachtige bestemmingen! Als je vliegt via vliegveld Dusseldorf kun je vaak tientallen euro’s besparen. Vergelijk de aanbiedingen vanaf verschillende vliegvelden met elkaar om te voorkomen dat je veel te veel betaalt. We wensen je enorm veel plezier tijdens het snorkel avontuur!