De 8 mooiste surfplekken ter wereld

We hebben de 8 mooiste surfplekken op aarde voor je op een rijtje gezet! 

Laten we eerlijk zijn: surfen is van nature een prachtige sport. Het heeft gewoon iets om in de oceaan te zijn en op een golf te zweven. Het is toch iets wat begint te kriebelen als je je in de omgeving van de zee begeeft, ook als je nog geen ervaring hebt. Er zijn enorm veel plekken op de wereld die perfect zijn om een golf te pakken.

Bonaire

Als het eerste wat in je opkomt als je aan surfspots denkt, een tropisch strand is, dan is Bonaire de plek voor jou. Bonaire is een klein Caribisch eiland dat snel is uitgegroeid tot een van de toplocaties voor scubaduiken in de wereld. Maar Bonaire is niet alleen een droom voor zeebiologen, het is ook een paradijs voor surfers. De constante passaatwinden zorgen het hele jaar door voor golven op de stranden van het eiland.

Bonaire staat ook bekend als een van de vriendelijkste surfplekken ter wereld de ideale plek voor een surfvakantie dus. De term “white knuckles” is niet eens voldoende om de shorebreak van Bonaire te beschrijven. Maar in plaats van weg te lopen voor de chaos, heeft de Bonairiaanse bevolking de chaos omarmd en ‘s werelds enige ‘zelfhulpsurfstrand gecreëerd. Er zijn geen badmeesters, geen borden met ‘zwemmen op eigen risico’ en geen regels. Het is gewoon een groep mensen die voor elkaar zorgt en plezier maakt.

Indo-Pacific Reef

De Indo-Pacific riffen zijn de thuisbasis van enkele van de meest diverse mariene ecosystemen in de wereld. Ze zijn ook een van de mooiste. Dit rif komt voor in plaatsen als de Filipijnen, Papoea-Nieuw-Guinea, Hawaï en vele andere tropische plaatsen in de Stille Oceaan.

Hoewel natuurlijke riffen over het algemeen ongelooflijk mooi zijn, zijn Indo-Pacifische riffen dat in het bijzonder, met hun levendige kleuren en ingewikkelde texturen. Dit soort riffen zou je verwachten in een aquarium, niet in het midden van de oceaan. Als u ooit wilt zien hoe het paradijs eruitziet, hoeft u alleen maar een duik te nemen naar het Indo-Pacifisch rif. Het klinkt misschien cliché, maar je zult je ogen echt niet geloven. Daarnaast kun je er ook erg goed surfen uiteraard.

Adeadora Beach, Palawan

Adeadora Beach, ook bekend als Dead Skin Beach, is één van de stranden op het eiland Palawan, een plaats in de Filippijnen die bekend staat om zijn verbluffende natuurlijke schoonheid. Adeadora Beach is een lange strook van goudkleurig zand dat eruit ziet alsof het is versierd met een miljoen kleine diamanten. Deze diamanten zijn in feite duizenden stukjes gebroken zeeschelp, die door de Stille Oceaan in kleine stukjes zijn vermalen en vervolgens door de wind naar de kust zijn geblazen.

Adeadora Beach is met gemak een van de mooiste stranden ter wereld. Het is ook een van de meest pittoreske surfplekken, meestal met een mooie, lange rechtse golfslag. Het enige probleem is dat het strand vaak overvol is met toeristen en zwemmers, waardoor het moeilijk is om een ritje op de golf te maken.

Navy Beach, Mexico

Navy Beach is een langgerekt zandstrand aan de zuidkust van de Mexicaanse staat Baja California. Het is een relatief afgelegen surfspot en één van de mooiste surfplekken ter wereld om naar de zonsondergang te kijken. Het is een goede plek om te surfen, maar het wordt niet aanbevolen voor beginners, omdat de lange tocht door ondiep water gevaarlijk kan zijn, vooral bij eb. Beginners kunnen echter altijd vanaf de kant kijken en genieten van de schoonheid van deze plek.

The Leftovers, Hawaii

The Leftovers is een surfspot die eigenlijk twee spots in één is: een beach break en een reef break. De beach break is een lange rit die goed is bij eb, terwijl de reef break kort is en goed werkt bij vloed. Dit is één van de mooiste surfplekken ter wereld, met een rif dat vol zit met helder water, kleurrijke vissen, en de omgeving rondom het strand is vaak bedekt met felgele bloemen. Het water is ook kristalhelder blauw. Het strand is meestal rustig, waardoor het een geweldige plek is om kinderen mee te nemen, en de omliggende heuvels hebben een aantal mooie wandelpaden.

Slangenkuil, Hawaii

Snake Pit is een beroemde surfspot op het eiland Oahu, Hawaii. Het is een grote, rif-achtige break die geweldig is om te longboarden. De naam komt van het grote aantal slangen dat in het gebied te vinden is, vooral na een goede regenbui. De plaats dankt zijn naam aan de kleur van het water, dat een groen-blauwe kleur heeft. De plaats is vrij gevaarlijk, met sterke stromingen en geen badmeesters van dienst. Door zijn populariteit is het er vaak erg druk, en beginners kunnen het moeilijk hebben om een golf te pakken te krijgen.

Sumatra

Sumatra is een eiland gelegen in Zuidoost-Azië dat bekend staat om zijn weelderige regenwouden en prachtige stranden. Sumatra behoort tot Indonesië en is de thuisbasis van de langste linkse branding ter wereld, die kan oplopen tot een ongelooflijke 400 meter. De golven breken in een riviermonding en worden zeer krachtig. Dit is zeker geen plek voor beginners. Vanwege zijn populariteit is het er vaak druk. Maar laat dit je niet afschrikken. Als je ooit de kans krijgt om hier te surfen, laat die dan niet voorbijgaan. Het is één van de mooiste surfplekken ter wereld. Sumatra vakanties zijn ervaringen om nooit meer te vergeten.

Honolua Bay

Honolua Bay is een baai in Maui, Hawaii, die bekend staat om één van de beste breaks aan de linkerkant van de wereld. Het is een ongelooflijk mooie plek, met een lang zandstrand aan de ene kant en een rotsachtige kust aan de andere kant. Honolua is een geweldige plek om te surfen, maar het is ook populair bij zwemmers en mensen die graag de getijdenpoelen langs de rotsachtige kust verkennen.

Er zijn echter een paar grote kanttekeningen. Ten eerste is de branding vaak erg, erg groot, en je moet een ervaren surfer zijn om de uitdaging aan te gaan. Ook is er geen publieke toegang, dus als je het water in wilt, heb je toestemming nodig van één van de nabijgelegen landeigenaren.

Wat een plekken he?! Als je graag eens wilt leren surfen houd er dan wel rekening mee dat niet alle surfplekken geschikt zijn voor beginners. Toch zijn er genoeg surfplekken waar je het wel kunt leren. Leren surfen Flowtrack is bijvoorbeeld een goede optie. Voordat je het weet zul je zelf een golf kunnen pakken. We hopen dat we je hebben kunnen inspireren voor een volgende surfvakantie. Veel plezier!