Peru een wandelland bij uitstek

Peru is gelegen aan de westkust van de Grote Oceaan in Zuid Amerika. Het land heeft een zeer gevarieerd landschap. Het land is bekend om het ruige Andes gebergte. Ga je richting het noordoosten, dan kom je nabij de Braziliaanse grens in de jungle van de Amazone. Maar ook het noordelijk deel van het land heeft genoeg te bieden. Zorg wel dat je goede wandelschoenen hebt als je naar Peru gaat, want het land laat zich bij voorkeur wandelend ontdekken.

Prachtige zonsondergang bij Machu Picchu

Machu Picchu ligt hoog in de bergen van de prachtige regio Cusco. Hier vind je op 2.430 meter hoogte de relatief goed bewaarde ruïnes van de oude Inca stad, die een van de topattracties van Peru is. Het mooiste moment van de dag om de ruïnes te bezoeken is tijdens zonsondergang. Die is vanaf deze locatie adembenemend mooi.

Reis je op jezelf, dan kun je vanaf de luchthaven van Lima doorreizen naar de oude Inca hoofdstad Cusco. Vanaf hier kun je met de bus of trein naar Aguas Calientes om vervolgens met de bus naar Machu Picchu te reizen.

Veel handiger is om een georganiseerde trek te boeken. Je hebt daarbij onder meer de keuze uit de zeer populaire Inca Trail, de ingekorte versie daarvan, de zeer avontuurlijke Salkantay Trek of de vrij rustige Lares Trek. Hierbij worden de meeste zaken zoals de Machu Picchu tickets voor je geregeld.

De regio Cusco is voor veel trekkers het walhalla. De meeste van hen slaan het noordelijk deel van het land over. Peru is weliswaar een groot land en in enkele weken kun je natuurlijk ook niet alles zien. Toch is het gebied meer dan de moeite waard. Het was het leefgebied van diverse culturen als de Chimú, de Moche en de Chachapoya. Je vindt hier nog diverse opgravingen van deze culturen, waarvan de mooiste bij Kuelap liggen.

Je kunt hier bovendien geweldige wandelingen maken. De regio die het meest wordt bezocht is Huaraz, waar je tijdens je wandeling door de Andes, geweldige uitzichten hebt op de besneeuwde toppen van het gebergte. Ook de nevelwouden zijn prachtig en lenen zich perfect voor het maken van meerdaagse trekkingen. Hierbij kom je onder meer langs prachtige watervallen maar ook diverse oude ruïnes. Wil je gaan wandelen in Peru, wijkt dan eens af van de geijkte routes en bezoek naast de Cusco regio ook eens het heerlijk rustige noorden.

Zo kom je in Peru

Als je naar Peru wilt, vlieg je eigenlijk altijd naar Lima. Denk eraan dat het nog altijd druk is op de luchthavens. Dien bij annulering of vertraging van je vlucht altijd een claim in, ook als je met een niet-Nederlandse maatschappij vliegt. Je hebt namelijk ook als bijvoorbeeld je American Airlines vlucht geannuleerd wordt meestal recht op vergoeding.