Verbouwing vliegveld Düsseldorf

Jaarlijks verwerkt de luchthaven miljoenen passagiers en het is dan ook van groot belang dat het vliegveld blijft voldoen aan de moderne eisen van het luchtverkeer. Om deze reden is er besloten om de luchthaven van Düsseldorf te verbouwen en uit te breiden. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de plannen voor de verbouwing en wat deze betekenen voor de reizigers en de luchthaven zelf.

Aanleiding voor de verbouwing

De aanleiding voor de verbouwing van de luchthaven van Düsseldorf komt voort uit een groeiende behoefte aan meer capaciteit en efficiëntie. De huidige terminal en faciliteiten zijn niet meer voldoende om de groeiende stroom van passagiers te kunnen verwerken. De luchthaven wil daarom investeren in nieuwe faciliteiten en infrastructuur om de passagiers een optimale ervaring te bieden en te zorgen dat de luchthaven klaar is voor de toekomst. Ook wil de luchthaven met de verbouwing inspelen op de veranderende behoeften van de passagiers en de trends in de luchtvaartindustrie.

De plannen voor de verbouwing

Terminaal Gebied A maakt de toegang tot de pier na security breder en vriendelijker en verbetert het operationele gebruik van de verkeersleiding bij de pier ingang. Tijdens de werkzaamheden wordt de betreffende rijstrook afgesloten, maar de veiligheidscontroles op de overige vier controle banen worden niet beïnvloed. Daarnaast worden er tien self-bag drop machines geïnstalleerd, waardoor inchecken sneller en handiger wordt. 

In Terminaal Sectie C wordt het sensorsysteem uitgebreid, wat meer nauwkeurige prognoses van wachttijden mogelijk maakt. 

Tot slot wordt de belastingvrije zone opnieuw ingericht na de Europese aanbesteding van groot- en detailhandel in Gebr. Heinemann. Zij bieden een regionaal en duurzaam concept voor assortiment en winkelinrichting, waarbij duurzame materialen en energiezuinige verlichtingssystemen worden gebruikt. De ombouw van de winkels zal tegen 2023 zijn afgerond.

Wat betekent dit voor de reizigers

De verbouwing van de luchthaven van Düsseldorf zal vele voordelen hebben voor de reizigers. Zo zal er meer ruimte komen in de terminal en worden de faciliteiten gemoderniseerd en uitgebreid. Dit betekent dat de passagiers meer comfort en gemak zullen ervaren tijdens het reizen. Ook zal het incheckproces en de veiligheidscontroles sneller en efficiënter verlopen door de nieuwe technologieën die geïmplementeerd worden.

Daarnaast zal de nieuwe terminal voorzien zijn van nieuwe winkels, restaurants en lounges, wat de reizigers meer keuze en comfort biedt tijdens hun verblijf op de luchthaven. Ook zal de uitbreiding van de parkeerfaciliteiten het gemakkelijker maken om een parkeerplek te vinden op de luchthaven.

Echter, met de verbouwing zal er ook meer drukte op de luchthaven zijn, wat betekent dat de reiziger rekening moet houden met langere wachttijden en kan verwachten dat het reizen wat meer tijd in beslag zal nemen. Passagiers moeten ook vroeger aankomen voor hun vlucht om ervoor te zorgen dat ze voldoende tijd hebben om al hun veiligheidscontroles en incheckprocedures af te ronden. Daarnaast is het aan te raden om de bagage meer dan 24 uur van tevoren in te checken om ervoor te zorgen dat deze op tijd op de luchthaven aankomt. Om het proces zo vloeiend mogelijk te laten verlopen, is het ook belangrijk om online tickets te boeken om zo veel mogelijk tijd te besparen.