5 Mooiste plekken in Portugal!

Als je binnenkort een reis naar Portugal plant, zijn hier 5 mooiste plekken in Portugal die je niet mag missen!

Het land van de liefde, de blauwe gevels en de gele taxi’s is ook het land van verbazingwekkende landschappen, middeleeuwse stadjes, natuurwonderen en nog veel meer. Portugal is een groot land met verschillende verborgen juweeltjes die je moet zien voor het te laat is. Met zijn milde klimaat is Portugal één van de Europese topbestemmingen voor toerisme geworden en trekt het ook veel mensen van buiten Europa aan. Er zijn zoveel adembenemende plaatsen in Portugal!

Met bijna 12% van de oppervlakte bedekt met bossen en meer dan 10 miljoen hectare groene vegetatie, is dit Zuid-Europese land de thuisbasis van een aantal prachtige natuurlijke wonderen die nu al tientallen jaren bezoekers van over de hele wereld trekken. Daarnaast is het klimaat het hele jaar door erg aangenaam. Overwinteren in Portugal zal dan ook geen probleem zijn!

Toren van Belém

Toren van Belém en de ruïnes van het klooster van de Orde van Sint Jérôme

De Toren van Belém is één van de mooiste plaatsen in Portugal, gelegen in de stad Lissabon en gebouwd op één van de twee eilanden in de rivier de Taag. Dit is het beroemdste en bekendste monument van de Portugese ontdekkingen en werd in de 16e eeuw gebouwd door koning João II als dank voor de veilige terugkeer van Vasco da Gama en zijn bemanning na hun reis naar India.

De toren werd oorspronkelijk gebouwd als fort en observatorium, maar werd later omgebouwd tot een museum waar je vele artefacten van de Portugese ontdekkingen kunt zien, waaronder de beroemde karvelen waarin de Portugezen de zeeën bevoeren om nieuwe ontdekkingen te doen. Je kunt ook de overblijfselen zien van het klooster van de Orde van de Heilige Hiëronymus uit de 14e eeuw, dat het oudste monument van Lissabon is. Het klooster werd verwoest tijdens de aardbeving van 1755, maar de ruïnes zijn nu de beroemdste bezienswaardigheden van Lissabon en worden beschouwd als zeer mooie plekken in Portugal.

Eiland Desertas

Heb je ooit gehoord van een onbewoond eiland dat volledig bedekt is met weelderige groene vegetatie? Wel, dat is Eiland Desertas, één van de mooiste plekken in Portugal en een waar paradijs op aarde. Dit eiland dat tot de Madeira-archipel behoort, is bedekt met een dichte subtropische vegetatie die zelden voorkomt in een woestijngebied. Dit is te danken aan het warme en vochtige klimaat van het eiland en de hoge jaarlijkse neerslag.

Je kunt genieten van het adembenemende uitzicht op het woestijneiland, omgeven door een dichte vegetatie en prachtige wilde bloemen, die vele soorten vogels en andere dieren aantrekken. Desertas is een waar botanisch juweel met een zeer bijzondere en zeldzame vegetatie die je waarschijnlijk nergens anders zult zien. Een bezoek aan dit onbewoonde eiland zal een geweldige ervaring zijn en zal een van de hoogtepunten van jouw reis naar Portugal zijn.

Dourovallei

De Dourovallei is een van de mooiste plekken in Portugal en een waar paradijs voor natuurliefhebbers en mensen die houden van een rustige en vredige sfeer. Deze vallei ligt in het noorden van het land, waar je een van de oudste en meest traditionele wijngebieden ter wereld kunt vinden. De Dourovallei ligt langs de rivier de Douro en herbergt een indrukwekkend landschap met smalle terrassen die nog steeds worden bebouwd door de lokale bevolking die leeft van het land.

Dit verbazingwekkende landschap is één van de populairste toeristische bestemmingen in Portugal en de schoonheid van de Dourovallei is bijna niet te beschrijven. Deze vallei is ook de perfecte plek voor wijnliefhebbers, want je kunt er verschillende wijngaarden bezoeken, enkele van de beroemde Portugese wijnen proeven en zelfs een wijntour per boot maken. De Dourovallei is een van de mooiste plekken in Portugal en zeker een plek die je niet mag missen als je het land bezoekt.

Heiligdom van Fátima

Heiligdom van Fátima

Als je een gelovig mens bent en hebt gehoord over de beroemde verschijningen van Fátima, dan heb je zeker gehoord over het Heiligdom van Fátima, één van de mooiste plaatsen in Portugal en een plaats die je niet mag missen. Fátima is een klein stadje op een paar uur rijden van Lissabon en is al een bedevaartsoord sinds de Maagd Maria daar in 1917 aan drie jonge herders verscheen.

Het Heiligdom van Fátima is één van de belangrijkste religieuze plaatsen ter wereld en een bezoek aan deze plaats is werkelijk een unieke ervaring. Je kunt een bezoek brengen aan de basiliek, de plaats van de verschijningen, het grote complex met zijn sierlijke tuinen, de musea en meer te weten komen over de rijke geschiedenis van de plaats.

Paleis van Pena

Het paleis van Pena is een ware visuele traktatie en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is een charmant 19e-eeuws romantisch paleis dat ligt in de stad São João do Monte, in het noordwesten van het land. Het paleis van Pena is een van de beroemdste symbolen van de Portugese architectuur en werd gebouwd door koning Ferdinand II tussen 1846 en 1854.

Het paleis werd gebouwd op de top van een heuvel, meer dan 900 meter boven de zeespiegel en het adembenemende uitzicht vanaf de top van de heuvel is echt iets dat je met eigen ogen moet zien. Het paleis van Pena is een populaire toeristische attractie. Als je een bezoek aan Portugal plant, moet je deze plaats zeker aan jouw reisroute toevoegen.

Wat een land is Portugal he! We raden je zeker aan om een reis te maken naar één van deze prachtige bezienswaardigheden. Een rondreis Portugal is mogelijk, maar je kunt ook een all in Portugal vakantie vieren!

We wensen je enorm veel plezier bij het plannen van deze bijzondere reis!