Parkeren vliegveld Dusseldorf

Parkeren vliegveld Dusseldorf

Alle parkeerplekken bij Düsseldorf Airport

Ga je vliegen vanaf Dusseldorf Airport? Dan is de kans groot dat je met de auto komt. Het is dan goed om alvast uit te zoeken waar je de auto gaat parkeren. Niet alleen de beschikbaarheid van de parkeerplaatsen verschillen, maar ook de kosten. Waar moet je op letten als je wilt parkeren in de buurt van of bij vliegveld Dusseldorf?

Waar kun je het best parkeren bij vliegveld Dusseldorf?

Parkeren vliegveld DusseldorfParkeren Dusseldorf Airport kan op verschillende plekken. Natuurlijk kan dit op de parkeerplaatsen bij het vliegveld zelf (zoals de bekende parkeerplaatsen P1 en P23), maar ook op alternatieve plekken in de stad. Denk bijvoorbeeld aan parkeren in het centrum, of in een van de zijstraten van de stad.

Wanneer je parkeert in het centrum, is het belangrijk dat je er rekening mee houdt dat hier betaald parkeren geldt. De parkeerduur is onbeperkt. Daarmee kan dit een handige optie zijn als je vanaf vliegveld Dusseldorf gaat reizen.

Het voordeel van parkeren in de binnenstad, is dat de kosten aanzienlijk lager zijn dan met parkeren vliegveld Dusseldorf. Dit zijn de tijden en tarieven:

 

  • Maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur;
  • Zaterdag van 09.00 tot 16.00 uur;
  • Tot 11.00 uur kost parkeren 45 eurocent per half uur;
  • Na 11.00 uur kost parkeren 95 eurocent per half uur.

Wat kost parkeren bij vliegveld Dusseldorf?

De kosten voor parkeren vliegveld Dusseldorf lopen uiteen. Dit is afhankelijk van hoelang je parkeert en waar je de auto parkeert. Kort parkeren kan op deze luchthaven al vanaf drie euro per uur. Wil je lang parkeren? Dan kun je voor 63 euro drie dagen blijven staan. Voor 65 euro mag de auto 8 dagen geparkeerd staan, en voor 90 euro drie weken. Op parkeerterrein P1 betaal je ongeveer 3,50 euro per uur.

Op parkeerterrein P23 kost parkeren Dusseldorf Airport 5,50 euro per dag. Per drie weken is het bedrag 52,20 euro. Helaas is dit parkeerterrein vaak vol, dus om hier te kunnen parkeren, heb je een dosis geluk nodig. Parkeren vliegveld Dusseldorf vereist dus wat voorbereiding.

Parkeertickets kopen

Parkeren vliegveld DusseldorfParkeertickets kopen voor parkeren vliegveld Dusseldorf kan bij verschillende aanbieders. Je kunt kiezen voor Valet-parking, Shuttle-parking, of de Skytrain. Valet parkeren is de makkelijkste vorm van parkeren vliegveld Dusseldorf. Je rijdt in je eigen auto naar de vertrekhal van het vliegveld. Daar staat een chauffeur voor je klaar om de auto te parkeren. Je hoeft dan alleen nog je bagage te pakken en naar de incheckbalie te lopen. Op het vliegveld wordt alleen gewerkt met gecertificeerde chauffeurs. Zo ben je ervan verzekerd dat je auto veilig wordt geparkeerd. Bij terugkomst staat de auto klaar op de afgesproken plek. Meestal is dit voor de aankomsthal.

Bij Shuttle-parking rijd je de auto naar de parkeeraanbieder. Je zet je auto dan zelf weg op een vertrouwde plek. Vanaf deze plek word je per shuttlebus vervoerd naar de terminal. Je wordt dan dichtbij de incheckbalie afgezet. Dit scheelt je veel tijd. Er zijn talloze parkeeraanbieders die deze optie aanbieden voor parkeren vliegveld Dusseldorf.

Wanneer je gebruik maakt van de Skytrain zet je je auto weg in de parkeergarage en loop je een stukje voorbij de liften. Daar rijdt iedere twee tot drie minuten een automatische trein op en af. Binnen 12 minuten ben je dan bij de terminal. Let op: het is belangrijk dat je je parkeerbewijs meeneemt. Dit geeft recht op het gebruik van de Skytrain. Er kan een controle plaatsvinden.

Let op de milieusticker

Wie in de binnenstad van Dusseldorf wil parkeren, moet erom denken een milieusticker te kopen. Sinds 15 februari 2009 is het verplicht om in de binnenstad over een milieusticker te beschikken. Je krijgt deze sticker alleen als je auto aan de voorwaarden voldoet. Komt je auto niet in aanmerking voor de groene sticker? Dan ontvang je een gele of een rode sticker. Hiermee mag je wel parkeren in Dusseldorf, maar alleen buiten de milieuzones. Het is verstandig van tevoren uit te zoeken of je auto voldoet aan de voorwaarden voor een groene milieusticker.

Een milieusticker kost 13,95 euro, exclusief verzendkosten. Wanneer je de milieusticker gebruikt, moet je ook het kentekenbewijs meenemen. Een kopie van het kentekenbewijs moet ook opgestuurd worden bij de aanvraag van de sticker.

Kortom: goed voorbereid op pad scheelt een hoop gedoe. Door te weten waar je kunt parkeren Dusseldorf Airport, wat het kost en hoe dicht je bij de terminal bent, ga je zonder stress op vakantie.