8 bestemmingen in Europa; midnight sun en het noorderlicht

‍Van de midnight sun en het noorderlicht genieten? Hier moet je zijn!

Op het noordelijk halfrond is het momenteel volop zomer, wat betekent dat er volop mogelijkheden zijn om de zon te zien opkomen en ondergaan. Maar als je op zoek bent naar iets spannenders dan dat, moet je verder naar het noorden. Daarnaast kun je in deze gebieden vaak ook genieten van het noorderlicht als je geluk hebt. Dit zijn de 8 plekken waar je de midnight sun en het noorderlicht kunt zien! Natuurlijk zullen we je ook precies vertellen wanneer je de midnight sun en het noorderlicht kunt bewonderen. Dus pak je koffers en maak je klaar voor een van de meest onvergetelijke ervaring van je leven!

Faeröer Eilanden

De Faeröer eilanden zijn één van de beste plaatsen om de midnight sun en het noorderlicht te zien. Als je de eerste of tweede week van juli bezoekt, heb je de beste kans om het licht te zien. De Faeröer eilanden zijn ook een geweldige plek om het prachtige landschap van eilanden, ruige kliffen en dramatische zeestapels te verkennen. Op de eilanden leven ook veel zeevogels en zeezoogdieren, waaronder papegaaiduikers, zeehonden en de noordelijke tuimelaar.

Een unieke locatie op de Faeröer Eilanden

Noorwegen

Als je de midnight sun of het noorderlicht wilt zien, dan is Noorwegen de plek om naartoe te gaan. De beste tijd om Noorwegen met Voigt Travel te bezoeken is tussen juni en augustus. Het noorderlicht begint midden augustus echt te schijnen, dus als je het wilt zien, moet je voor die tijd komen. De beste plaatsen om het licht te zien zijn Sogn en Fjord, Tromsø, Bodø, en Lofoten. 

IJsland

Voor de beste kans om de middernachtzon te zien, moet je IJsland bezoeken in de tweede helft van juli of de eerste helft van augustus. Je hebt ook een goede kans om het noorderlicht te zien van september tot november. Je hebt de beste kansen om het te zien vanuit de noordelijke regio.

Finland

De beste tijd om de middernachtzon te zien in Finland met Voigt Travel is van eind juni tot juli. Het noorderlicht is zichtbaar van september tot maart, maar het is het mooist in november en december. De beste plaatsen om het te zien zijn in Lapland, in en rond de steden Rovaniemi, Ivalo, en Inari.

Het noorderlicht

Zweden

Van eind juli tot eind augustus is de beste tijd om de middernachtzon te zien in Zweden. De beste plaatsen om het te zien zijn de Lofoten, Tromsø en in het noorden van Norrland. Het noorderlicht is zichtbaar van september tot maart, maar de beste tijd om het te zien is in oktober en november. De beste plaatsen om het te zien zijn in Lappland en langs de Norrlandskusten.

Denemarken

In Denemarken is de beste tijd om de middernachtzon te zien van eind juli tot augustus. De beste plaatsen om de zon te zien zijn op de Lofoten, in Tromsø en in het noorden van Norrland. Het noorderlicht is zichtbaar van september tot maart, maar de beste tijd om het te zien is in oktober en november. De beste plaatsen om het te zien zijn in Lappland en langs de Norrlandskusten.

Letland

De beste tijd om de middernachtzon in Letland te zien is van eind juli tot begin augustus. De beste plaatsen om het te zien zijn in het zuiden van het land, in en rond de steden Kuldiga, Sunta, en Dobele. Het noorderlicht is zichtbaar van september tot maart, maar de beste tijd om het te zien is in oktober en november.

Midnight sun

Estland

De beste tijd om de middernachtzon te zien in Estland is van eind juli tot augustus. De beste plaatsen om het te zien zijn in het noordelijke deel van het land. Het noorderlicht is zichtbaar van september tot maart, maar de beste tijd om het te zien is van oktober tot november. De beste plaatsen om het te zien liggen in het noorden van het land.

Deze 8 bestemmingen behoren tot de beste plaatsen om deze natuurspektakels mee te maken. Dus pak je koffers en maak je klaar voor een van de meest onvergetelijke ervaringen van je leven. Nu hoef je alleen nog maar te kiezen naar welke je wilt gaan!

Als je nog bezoek bent naar een mooi verblijf dan kun je altijd terecht bij Chalet.nu Vakantiehuizen!