Waarom je op vakantie naar Portugal zou moeten gaan

De dagen worden weer langer, de zomer komt eraan! Het is dan ook tijd om alvast een reis te boeken voor de vakantie, maar waar ga je dit jaar heen? We kunnen met zekerheid zeggen dat je een reis naar Portugal je zeker zal bevallen! We zullen je dan ook precies vertellen waarom.

Portugal is een prachtig land met meer dan 10 miljoen inwoners. Je kunt er terecht voor het bruisende stadsleven, genieten tijdens een wandeling aan het strand of de ongerepte natuur opzoeken. Er is voor iedereen iets te doen in Portugal. Neem zeker eens een kijkje bij het aanbod aan sfeervolle hotels in Portugal.

Het klimaat in Portugal is erg aangenaam, zeker als je van warmte houdt. In het noorden van het land heerst een maritiem klimaat, dit betekent dat de zomers koel maar droog zijn. In de rest van het land zijn de zomers erg warm. 

De Portugezen zijn een trots volk. De cultuur is enorm veelzijdig. Veel oude tradities spelen nog een grote rol in het leven van de Portugezen. Hierbij kun je denken aan de zangkunst Fado en het volksdansen. Daarnaast worden er nog met regelmaat stierengevechten gehouden. Ook is het een religieus volk, je kunt niet om de vele kerken en kathedralen heen. Ook het Portugese eten valt bij alle toeristen in de smaak.

Je kunt er terecht  voor de beste visgerechten die vers gevangen worden. Daarnaast zul je er ook de  lekkerste gebakjes vinden. Wanneer je naar Portugal gaat is de reis dan ook niet compleet zonder een  Pastéis de Nata gegeten te hebben. Er is een bekende bakkerij genaamd Pastéis de Belém in Lissabon, hier kun je terecht voor dit gebakje. Het recept dateert uit 1837, het is dan ook de enige plek waar je de echte versie van dit gebakje kunt eten.

Verdwaal in de straten van Lissabon

Lissabon

Lissabon is de op één na oudste stad in Europa. Dit kun je ook wel merken als je door de stad heen dwaalt. De stad heeft een rijke geschiedenis, dit is dan ook in ieder straatje te zien. De architectuur is prachtig en kleurrijk. Er zijn allemaal leuke straatjes, restaurants en pleinen waar je je dagen door kunt brengen. Lissabon beschikt over de oudste boekenwinkel ter wereld! Het gebouw is sinds 1773 te bewonderen in haar huidige staat. Een ander voordeel is dat de stad gelegen is aan het strand. Het kustgebied staat beter bekend als Costa de Lisboa. Je kunt overdag dus heerlijk luieren aan het strand en in de avond genieten van het stadsleven. Heb je geen tijd voor een lange vakantie? Dan kun je er ook voor kiezen om een stedentrip naar Lissabon te boeken!

Ga op avontuur aan de prachtige kust van Nazaré

Nazaré

Hou je van watersport? Of lig je liever aan het strand? Het aangename klimaat in Portugal maakt de stranden de ideale plek om in de zomer te vertoeven. De plek Nazare staat bekend als echte hotspot voor mensen die van watersport houden. Zo zijn de golven er enorm, ze kunnen er wel tot 30 meter hoog zijn. Dit is een indrukwekkend gezicht en de plek voor surfers. Ook als je minder ervaren bent kun je er terecht. In de omgeving zijn veel surfscholen te vinden waar je je aan kunt melden voor een les. Een hele bijzondere ervaring in de prachtige omgeving van Portugal.

Wil je echt een goed uitzicht op de omgeving? Maak dan gebruik van de kabelbaan. De baan verbindt het oude historische deel van het dorp met het hoogste deel van het dorp. Wees verzekerd van een adembenemend uitzicht

Geniet van de prachtige architectuur in Porto

Porto

Portugal beschikt niet alleen over de oudste boekenwinkel van de wereld, maar heeft ook een van de mooiste boekenwinkels ter wereld genaamd Livraria Lello. Deze is te vinden in de mooie gemeente genaamd Porto. De bijzondere boekwinkel heeft een adembenemend plafond van glas in lood. Je kunt blijven kijken naar de details en afwerking van de prachtige locatie. Na een bezoek aan de boekenwinkel kun je heerlijk slenteren door de stad. Door de stad heen zijn overal prachtige kleurrijke wandtegels te vinden, genaamd Azulejos. Porto is ook gelegen aan het strand. Vergeet dus niet je bikini of zwembroek mee te nemen! 

Een andere aanrader in Porto is de Igreja de São Francisco, ook wel bekend als de gouden kerk. De kerk staat op de werelderfgoedlijst en dit is dan ook niet zonder reden. Het is een bijzondere ervaring om de kerk binnen te stappen en verblind te worden door de 200 kilo aan bladgoud die is gebruikt om de kerk mee te versieren.