De 3 leukste plekken in Zweden

Zweden is een divers land dat prachtig is in ieder jaargetijde. Je kunt er genieten van ongerepte natuur, bruisende steden of natuurlijk het noorderlicht. Een bezoekje aan Zweden is een geweldige ervaring! Daarom hebben we de 3 leukste plekken in Zweden voor je uitgezocht!

Zweden is het op vier na dunst bevolkte land binnen Europa. Er wonen namelijk ruim 10 miljoen inwoners verdeeld over een oppervlakte van 450.295 km². In Nederland delen we 41.543 km² met ruim 17,5 miljoen mensen, moet je nagaan! In sommige gebieden is de kans groot dat je dan ook geen mens tegenkomt!

Zweden is vanaf Nederland goed te bereiken. Zo sta je over het algemeen binnen twee uur vliegen al aan de Zweedse grond. Een roadtrip maken naar Zweden is ook mogelijk, hier zul je gemiddeld een kleine tien uren over doen. 

Het land is gelegen aan Finland, Zweden, de Botnische Golf en de Oostzee. Sinds 2000 is er via de Oresundbrug ook een directe connectie met Denemarken. Dit heeft de reistijd van Denemarken naar Zweden enorm verkort. Zweden beschikt ook over twee eilanden genaamd Öland en Gotland (zeker een bezoekje waard!). De bekendste steden in Zweden zijn Stockholm, de hoofdstad en Malmö.

De Zweden zijn erg vooruitstrevend ingesteld. Zo is het land erg welvarend en heeft het veel geïnvesteerd in ontwikkeling ten opzichte van andere landen. Je kunt er dan ook zeker terecht voor goed onderwijs. Daarnaast zijn de Zweden erg gastvrij en vriendelijk. Alhoewel Zweden deel uitmaakt van de Europese Unie, is het wel belangrijk dat je rekening houdt met de Zweedse Kroon wanneer je er op vakantie gaat! Bezoek Zweden met Voigt Travel.

De prachtige haven van Stockholm

Stockholm

Stockholm is een indrukwekkende stad. Naast dat het de hoofdstad is, is het ook de grootste stad van Zweden. De stad heeft een klein miljoen inwoners, er is dus altijd wel iets te beleven. Door sommige toeristen wordt de stad het Venetië van het noorden genoemd. Dit komt door de waterrijke omgeving. De stad is omgeven door de indrukwekkende Scherenkust.

Als je door de straten van de stad loopt zul je ongetwijfeld het paleis van de koning tegenkomen. Er heerst namelijk een monarchie in Zweden. Zweden wordt al sinds 1973 door Carl Gustaf XVI geregeerd. 

Er is veel te beleven in Stockholm. Je kunt er terecht voor kleurrijke architectuur, een interessante geschiedenis, leuke winkelstraten en prachtige uitzichten. Er is voor ieder wat wils. De inwoners zijn er enorm vriendelijk en spreken vrijwel allemaal Engels. Je kunt je makkelijk verplaatsen door de stad met het openbaar vervoer. Maak je liever een toeristische tour? Neem dan een Stockholm – Hop on Hop off Bus of een Stockholm – Hop on Hop off Boat. Zo weet je zeker dat je alle bezienswaardigheden gaat zien! Het is een vooruitstrevende stad waar je je zeker welkom zult voelen.

Øresund brug van Malmö naar Kopenhagen

Malmö 

Naast Stockholm kun je natuurlijk niet vertrekken zonder de bekende stad Malmö gezien te hebben. Malmo is een kleine maar prachtige stad waar je heerlijk in kunt ronddwalen. De stad is gelegen aan het water, een fijne plek waar je van het mooie uitzicht kunt genieten. 

Je kunt er terecht voor bijzondere architectuur. Een gebouw genaamd Turning Torso is met name veel in opspraak geweest. Het is nogal een opvallend gebouw van wel 190 meter hoog. De vorm van het gebouw is ongewoon (we verklappen nog niks, haha!). Het is een grappig gezicht, toch is niet iedereen er even blij mee. Wel heeft dit ervoor gezorgd dat Malmo haar plaats heeft weten te bemachtigen bij veel architectuurliefhebbers.

Een andere bekende plek in Malmö is de Stortorget, dit is het grootste plein van de stad. Het plein is gemaakt is 1530, je kunt de geschiedenis er ook echt terug zien. Het is een gezellig plek waar veel te beleven is. Het is een plek waar bewoners van Malmö en toeristen samen komen, het is er dan ook eigenlijk altijd druk. Er zijn veel terrasjes waar je kunt genieten van een lekker glas wijn of de lokale delicatessen.

De Øresund brug moet je ook gezien hebben wanneer je in Malmö bent. Dit is de brug die je binnen een kleine veertig minuten naar Kopenhagen brengt. Het is een brug van acht kilometer lang. Een erg indrukwekkende brug om te zien. 

Het noorderlicht in de gemeente Kiruna

Kiruna

We hebben ook een minder bekende plek aan ons lijstje toegevoegd, namelijk Kiruna. Deze plek behoort ook zeker op het lijstje van de 3 leukste plekken in Zweden. Als je wel eens van deze plek gehoord hebt, is de kans groot dat je het noorderlicht al hebt gezien of graag wilt zien. Het is een plek waar je naartoe kunt gaan als je van natuur en sportieve activiteiten houdt. Het is een bijzondere plek, die werkelijk waar nooit meer zult vergeten.

De gemeente Kiruna heeft geen zandstranden, vele cocktailbars of kleurrijke gebouwen. Toch trekt deze plek enorm veel toeristen aan. Dit komt met name door het avontuur dat je er kunt beleven. Zo kun je er hiken, vliegvlissen vangen, je kunt er gaan skieen of er op uitgaaan met sneeuwschoenen. Een andere populaire optie is het slee rijden met de husky’s. In sommige tours mag je zelfs zelf de slee besturen.

De plek is fascinerend. Tussen oktober en maart kun je er terecht om het noorderlicht te bekijken als je geluk hebt. Ook kun je er de ‘midnight sun’ ervaren. Van 27 mei tot 14 juli zal er is 2022 geen zon onder gaan. Het is een bizarre tijd voor de inwoners. Een bijzonder verschijnsel voor toeristen. Het gaat om welgeteld 47 dagen zonder het donker. 

Hebben we je met de 3 leukste plekken in Zweden kunnen interesseren om dit prachtige land te bezoeken? Neem dan een kijkje bij chalet.nl Vakantiehuizen in Zweden. Vliegen vanaf vliegveld Dusseldorf? Bekijk de goedkoopste vliegtickets!