De 3 leukste plekken in Noordrijn-Westfalen

Prachtig uitzicht in de regio van de Eifel, NRW

Wil je er even een paar dagen tussenuit in de vorm van een stedentrip of ben je op zoek naar een vakantie, maar wil je niet zo ver reizen? Breng dan een bezoekje aan de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen (Nordrhein Westfalen, of wel NRW). We hebben de de drie leukste plekken in Noordrijn-Westfalen voor je op een rijtje gezet!

De deelstaat beschikt over ruim 17 miljoen inwoners. De omgeving is er divers, je kunt er bijvoorbeeld terecht voor ongerepte natuur en prachtige uitzichten of de bruisende steden. Een groot voordeel is dat je binnen no time voet aan de Duitse grond zet, omdat NRW aan Nederland grenst. Je zult dan ook gemiddeld twee uren onderweg zijn om de deelstaat te bereiken. Ook is er een praktische treinverbinding als je reist via Arnhem of Venlo.

Zo vind je er Keulen, de grootste stad van de deelstaat. Een stad met een rijke geschiedenis. Op minder dan 50 kilometer afstand van Keulen ligt de stad Düsseldorf. Een relatief kleine stad waar je niet naartoe kunt gaan zonder de bekende promenade te bezoeken. Daarnaast kun je er ook terecht voor ongerepte natuur. In het nationaal park genaamd Eifel kijk je je ogen uit. Je zult je verbazen over het prachtige landschap dat gelegen is aan de Duitse, Belgische en Luxemburgse grens.

Noordrijn-Westfalen is een regio in Duitsland waarin cultuur een belangrijk rol speelt. Zo zijn er rond de 700 musea te vinden binnen een oppervlakte van 34.112,44 km². Er is geen plek binnen Europa die aan dit aantal musea per vierkante kilometer kan tippen! Daarnaast worden er veel evenementen georganiseerd door het jaar heen. 

Hierbij is het belangrijkste evenement voor de Duitsers en toeristen natuurlijk carnaval. Daarnaast is het evenement Rhein in Flammen ook erg populair. Dit betreft verschillende evenementen door het jaar heen waarbij de oever van de Rijn in vuur en vlam wordt gezet met een prachtig vuurwerkspektakel. En natuurlijk kunnen we de jaarlijkse kerstmarkten niet vergeten! Deze welbekende kerstmarkten zijn te vinden op verschillende plekken in iedere stad. Er zijn naast Keulen en Düsseldorf nog meer bekende steden in het gebied, denk aan Duisburg, Essen, Dortmund, Bochum en Bonn.

Het moderne centrum van Düsseldorf

Düsseldorf

Düsseldorf is een prachtige stad waar je allemaal nieuwe dingen kunt ontdekken. De stad is niet heel groot maar om je er snel te kunnen verplaatsen, raden we je aan om een dagkaart aan te schaffen die je kunt gebruiken voor de metro’s  en de trams. Wil je zelf liever de touwtjes in handen houden? Kijk dan of er een fiets, scooter of een elektrische step beschikbaar is. Deze staan verspreid door de hele stad. Door het downloaden van een app die op de voertuigen staan vermeld, kun je dan ook al snel op avontuur gaan.

In Düsseldorf kun je genieten van het prachtige uitzicht aan de promenade die gelegen is aan de Rijn. De grote zendmast die er staat zal je dan ook meteen opvallen. De Rheinturm is 240 meter hoog en is daarmee het hoogste gebouw van de stad. Vanaf de promenade heb je een goed zicht op de zendmast en de ernaast gelegen Rheinkniebrücke. Het uitzicht is er uniek! Een weekend Dusseldorf is dan ook zeker een enorme aanrader.

De stad heeft veel affiniteit met de Japanse cultuur. Het heeft dan ook de grootste Japanse gemeenschap van heel Duitsland. Vandaar dat er jaarlijks een Japan-Dag gevierd wordt in Düsseldorf.

Op avontuur in de Eifel regio is mooi in ieder jaargetijde

Eifel

Een vakantie Duitsland is niet compleet zonder dat je de Eifel bezocht hebt. Het is met uitstek één van de leukste plekken in Noordrijn-Westfalen. Het gebied is 5.300 km² groot, waarvan de Hohe Acht met 747 meter hoogte de hoogste top in de Eifel is. Het is een prachtig natuurgebied met veel variatie. Zo kun je er terecht voor prachtige uitzichten vanaf de heuvels, prachtige meren of watervallen. Er hangt een idyllische sfeer in het gebied. Je zult je er dan ook zeker voor langere tijd kunnen vermaken! Rond de Eifel liggen nog 14 natuurparken die je een bezoekje zou kunnen brengen. 

Op sommige plekken in deze omgeving  is het toegestaan om wild te kamperen. Overnacht je liever in een van de vele hotels in Duitsland dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Vooral in deze omgeving heb je gegarandeerd een prachtig uitzicht! 

De indrukwekkende Hohenzollernbrücke

Köln

Keulen, ook wel Köln genaamd telt 1 miljoen inwoners. Het zal je dan ook niet verbazen dat er altijd wel iets te doen is in de stad. De sfeer is er over het algemeen relaxed en onbezonnen. De populatie is relatief jong en bestaat uit veel (internationale) studenten. Je kunt er dan ook heerlijk relaxen in een van de  hippe koffietentjes of leuke barretjes. Daarnaast is er in Keulen ook veel groen te vinden. Er zijn meerdere parken waarin je tot rust kunt komen of waar je in de zomer heerlijk kunt zonnebaden. 

De hotspot in de stad is de promenade die gelegen is aan de Rijn, de Rheinpromenade. Hier kun je genieten van het prachtige uitzicht op de Hohenzollernbrücke. De spoorbrug wordt ook wel Liebesschloss-Brücke genoemd, dit komt door de enorme aantallen sloten die aan de brug bevestigd zijn door geliefden. Deze brug en het station van Keulen vormen samen een belangrijk knooppunt van het Europese spoorwegnetwerk. Het is een plaatje om te zien! Daarnaast is ook de Keulse Dom niet te missen. Zodra je het station van Keulen uitstapt sta je recht tegenover de prachtige Dom. Dit is dan ook een van de drukst bezochte plekken in Keulen. 

Ga dus snel op avontuur in een van de leukste plekken in Noordrijn-Westfalen. Bekijk hier alle stedentrips of boek een vakantie Duitsland voor de zomer!