Alles wat je moet weten over Antalya

Heb je nog geen idee waar je deze zomer naartoe wilt op vakantie? Dan is de stad Antalya in Turkije misschien een goede optie voor jou. Turkije is een waanzinnig land waarin je je in een geheel andere wereld waant. Het is dan ook een van de populairste reisbestemmingen ter wereld. De mensen zijn er vriendelijk, de uitzichten zijn wonderbaarlijk en het eten is er heerlijk! Turkije moet je hoe dan ook eens ervaren. Gelukkig vertrekken er veel directe vluchten vanaf vliegveld Dusseldorf naar Turkije. Je kunt ervoor kiezen om te vliegen naar de mooiste stad in Turkije, namelijk Antalya.

Over Turkije

Voordat je een vakantie boekt is het natuurlijk handig om wat meer te weten te komen over het land Turkije. Turkije is officieel gezien een republiek. Het is een groot land dat deel uitmaakt van twee werelddelen, Azië en Europa. Het land is erg opmerkelijk, dit komt omdat het land als het gaat om de cultuur en de religies die er voor komen meer overeen komt met Aziatische landen. Toch lijkt Turkije als het om politieke en geschiedkundige onderwerpen gaat weer meer op de aanpak van Europese landen.

De hoofdstad van het land is Ankara. Wil je een leuk feitje weten? De hoofdstad is in tegenstelling tot andere landen in het geval van Turkije niet de grootste stad van het land, dit is Istanbul. Istanbul is niet alleen de grootste stad, maar het is ook nog eens het financiële centrum van het hele land. 

Ook beschikt het land over een kustlijn van wel 6530 kilometer! Genoeg plek om jouw handdoekje neer te leggen dus. Daarnaast heeft Turkije negentien werelderfgoedlocaties. Dit is erg indrukwekkend! Er is dan ook genoeg te bekijken in het prachtige land.

Als je op vakantie gaat in Turkije is het wel van belang om rekening te houden met de valuta. Zo kun je in Turkije betalen met de Turkse lira. Op dit moment staat de Turkse lira gelijk aan 0,057 euro. Op toeristische plekken is het af en toe mogelijk om met euro´s te betalen. Wel kun je Turkse lira´s als wisselgeld verwachten. Houd hier dus rekening mee!

Antalya 

Als je het echte Turkije wilt ervaren raden we je aan om eens een paar dagen door te brengen in Antalya. Het is een bruisende stad waar je terecht kunt voor de echte Turkse cultuur.Toch biedt de stad ook een paar moderne plekken, de stad is namelijk op industrieel vlak nog enorm aan het groeien. De stad ligt in de buurt van een strand dat kilometers lang is. Je kunt er dus ook voor kiezen om een paar dagen door te brengen aan het water. Het mediterrane klimaat in Turkije zorgt ervoor dat het een perfect vakantieland is voor de zomermaanden.

De locatie van de stad is erg bijzonder. De stad ligt namelijk aan de voet van het Taurusgebergte. De stad is erg spraakmakend omdat het vol zit met contrasten. Zo heb je het oude gedeelte van de stad genaamd Kaleici. Waar de huizen gemaakt zijn van hout. Daarnaast is er ook een bruisend centrum met verschillende uitgaansgelegenheden die juist modern zijn ingericht. 

Activiteiten in Antalya

Er is ook veel te beleven voor het jonge publiek in Antalya. Zo is er een groot waterpark met meerdere glijbanen genaamd Beach Park. Daarnaast kun je zeedieren leren kennen in Dolphin Land. 

Naast veel attractieparken biedt de stad ook een hoop culturele bezienswaardigheden. Zo kun je heerlijk ronddwalen door het oude centrum. Je zult er werkelijk waar je ogen uitkijken. Vergeet bijvoorbeeld de Poort van Hadrianus niet te bewonderen. Deze monumentale poort is gemaakt rond het jaar 132! De poort is te vinden in het midden van het oude centrum van Antalya.

Ook voor volwassenen zijn er enorm leuke activiteiten en excursies die je kunt boeken in de omgeving van Antalya. Zo kun je op pad gaan met een jeep of quad. Het is ook mogelijk om te raften in de prachtige omgeving van Antalya. Dit is natuurlijk wel onder leiding van een professional. Daarnaast kun je een zeilreis Turkije maken, dit is een unieke ervaring! Wil je nou echt eens luxe op vakantie? Dan kun je een zeiljacht huren Turkije!

Doe je het liever wat rustiger aan? Dan kun je ervoor kiezen om omliggende stadjes als Perge en Aspendos te bezoeken. Je kunt genieten van de prachtige oude architectuur. Het is een indrukwekkende ervaring om rond te lopen in het amfitheater en door de ruinen van de achtergebleven stad te lopen. 

Vind je het niet erg om wat verder te reizen? Dan raden we je aan om de stad Myra te bezoeken. Dit is een eeuwenoude stad en dit is dan ook overal terug te zien. Er zijn prachtige gebouwen te bezichtigen. Een bezoekje aan deze stad is echt een hele bijzondere ervaring.

Als je dan toch in Turkije bent kan een bezoekje aan een echt Turks badhuis natuurlijk niet ontbreken! Leer de cultuur kennen en ervaar eens hoe het is om op Turkse wijze in de watten gelegd te worden.

Vliegen naar Antalya

Tickets naar Antalya zijn vanaf vliegveld Dusseldorf tickets erg goedkoop. In het laagseizoen is het mogelijk om voor minder dan 100 euro een retourtje te bemachtigen! Je zult met het vliegtuig in ongeveer 3,5 uren voet aan Turkse grond zetten. 

Overnachten in Antalya

Als je wilt overnachten in Antalya kun je gebruik maken van verschillende soorten accommodaties. Zo kun je ervoor kiezen om een hotel te boeken (voor all-inclusive vakanties bij lastminute.com). Als je meer ruimte wilt kun je natuurlijk ook een appartement boeken. Bij chalet.nu vakantiehuizen in Turkije voor de beste prijs. Er zijn uiteraard ook campings in de omgeving van Antalya te vinden, er is voor ieder wat wils!