3x de leukste plekken in Spanje

Het is bijna zomer! Het is dan ook hoog tijd om een heerlijke vakantie te boeken. Spanje is een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders, dit is dan ook niet zonder reden. Het is een divers land waar je er op uit kunt gaan in de ongerepte natuur, waar je heerlijk kunt verdwalen in de leuke stadjes en waar je kunt genieten van de Spaanse cuisine. Er is voor een ieder iets te beleven, of je nou houdt van relaxen aan het strand of er juist op uit wilt gaan. Het aangename klimaat maakt het een perfect land om te bezoeken in de zomermaanden.

Een ander voordeel is dat het maar twee uur duurt voordat je voet zet op de Spaanse grond. Ideaal dus. Daarnaast is het land over het algemeen iets goedkoper dan dat we in Nederland gewend zijn. Ben je op zoek naar een goedkope vlucht naar Spanje, bekijk dan de aanbiedingen op lastminute.com. Zo zul je tientallen euro´s op een vliegticket kunnen besparen.

Wil je vliegen vanaf vliegveld Dusseldorf? Dan kun je hier terecht voor alles wat je moet weten wanneer je vliegt vanaf dit vliegveld.

De geschiedenis van Spanje in het kort

Voordat je Spanje bezoekt is het misschien wel handig om wat meer te weten te komen over het land. Zo ligt Spanje in het zuidwesten van Europa en telt het land ongeveer 50 miljoen inwoners. Het Iberisch Schiereiland wordt voor 80 procent door Spanje bedekt. Daarnaast zijn er ook verschillende eilandengroepen die tot Spanje behoren. Denk aan de Balearen, de Canarische Eilanden en de soevereine eilandjes die voor de Marokkaanse kust liggen. De hoofdstad van het land is Madrid. Dit is een echte wereldstad met welgeteld drie miljoen inwoners.

De geschiedenis van het grondgebied is complex. Zo werd er in het land al geheerst door de Visigoten en de Romeinen. Daarnaast kende het land in de 15e eeuw financiële voorspoed. Dit kwam met name door de positie die ingenomen werd door het Spaanse Rijk als het ging om het veroveren van koninkrijken en koloniën tussen 1492 en 1898. Hierdoor was het het grootste wereldrijk in de vroegmoderne tijd.

Na enkele grote tegenslagen in de 19e eeuw heeft het land zich weer weten te herstellen. Toch hebben een burgeroorlog (1936 tot 1939) en een fascistische dictatuur in de ban van Francisco Franco (1939 tot 1975) hun sporen achtergelaten. Al deze gebeurtenissen hebben grote invloed gehad op de taal, de religie en de cultuur van het land.

De 3 mooiste steden in Spanje

Er zijn veel prachtige plekken in Spanje, het zijn er te veel om op te noemen. Toch staan de volgende drie plekken toch echt wel bovenaan ons lijstje! Je kunt een langere reis boeken naar deze steden, zodat je de tijd hebt om de prachtige plekjes te ontdekken. Toch is een stedentrip naar één van deze steden ook een leuke optie. Je hebt drie tot vier dagen nodig om alle highlights in een stad te kunnen bekijken! Je kunt er voor kiezen om een auto huren Spanje of om op onderzoek uit te gaan met een elektrische step.

De prachtige stad Barcelona

Barcelona

De eerste plek die je in Spanje bezocht moet hebben is natuurlijk; Barcelona! Onder toeristen is dit de populairste stad van het land. Dat komt met name door de adembenemende architectuur die je er tegen komt. Je zult je verbazen over de details waaraan gedacht is. Je kunt je er urenlang vermaken in de mooie binnenstad. Ga shoppen in de winkelstraten, drink koffie bij een hippe bar of geniet van de lekkerste tapas die je ooit hebt geproefd! Een groot voordeel is dat de stad gelegen is aan de zee. Je kunt er dus tijd doorbrengen in de zee, op het strand of in de stad, erg praktisch!

Vlieg je naar vliegveld Barcelona en wil je graag meer informatie over het vliegveld? Klik dan hier.

Madrid bij zonsondergang

Madrid

Ook Madrid staat hoog op ons lijstje als het gaat om de wedstrijd tussen de leukste plekken in Spanje. Het is de hoofdstad, het zal je dus ook niet verbazen, dat er altijd wel iets te beleven is! Ook hier kun je terecht voor het bewonderen van de prachtige architectuur. De stad heeft een rijke geschiedenis, waarover je kunt leren tijdens een begeleide tour. Daarnaast is dit natuurlijk ook de plek voor voetbalfans. Bezoek het stadion van Real Madrid en verwonder je over de magische sfeer die er in het stadion hangt. Nadat je de toerist hebt uitgehangen, kun je ook hier terecht voor de heerlijkste gerechten. Een bezoek aan Madrid is een unieke ervaring!

Prachtige architectuur in Sevilla

Sevilla

Een andere plek die we aanraden is Sevilla, dit is de hoofdstad van Andalusië. De omgeving is er prachtig. Je kunt er paleizen bezoeken, rond slenteren door de stad of verdwalen in de smalle zijstraatjes. Een bezoekje aan deze stad is een grote beleving!

Daarnaast is er rondom de stad ook veel ongerepte natuur te vinden. Neem dus ook zeker je wandelschoenen mee als je van hiken houdt! Je kunt er ook deelnemen aan een van de biking tours in Sevilla. Dit is een erg leuke activiteit waarmee je meteen de omgeving kunt bekijken! Een paar dagen doorbrengen in Sevilla is met het fijne klimaat geen probleem. De combinatie van stad en natuur in de omgeving is erg aangenaam voor de actievelingen onder ons. De perfecte ingrediënten voor een afwisselende vakantie!

Hebben we je kunnen overtuigen? Bekijk dan alvast de mooiste vakantiewoningen Spanje! Wil je toch liever back to basic in een tent? Dat kan! We hebben we hier de leukste campings voor vakanties in Spanje