De 3 leukste uitjes in Azië

De 3 leukste uitjes in Azië

Het continent Azië heeft veel moois te bieden. Om de juiste keuze voor een rondreis te kunnen maken hebben we de 3 leukste uitjes in Azië voor je op een rijtje gezet.

Het maken van een mooie reis naar een ver land staat bij veel mensen op hun bucketlist. Een hele wereldreis of een langere vakantie naar een land buiten Europa. Nieuwe landschappen leren kennen, culturen ontdekken en kennismaken met de bevolking. Reizen maakt je een beter mens. Misschien heb je deze zin wel eens voorbij horen komen. Reizen zorgt ervoor dat je gedreven wordt om sociaal te zijn. Je leert beter omgaan met stress en met nieuwe situaties. Je zoekt het onverwachte op en beleeft allerlei avonturen. Als je dan weer thuiskomt kun je nagenieten en zul je veel meer waarderen wat je hebt.

Wanneer je buiten Europa op vakantie gaat en veel geld betaalt voor een vliegticket kiezen de meeste mensen ervoor om minstens drie weken op vakantie te gaan. Zo kun je optimaal genieten en heb je de tijd om van alles te doen. Als je het maken van een echte rondreis in gedachten hebt en je dit op je gemak wilt doen, dan raden we je aan om er misschien wel drie maanden voor uit te trekken. Sommige mensen vinden het zonde om helemaal naar Azië te vliegen en er dan maar één land te bezoeken.

Individuele rondreis Azie

Azië is een continent met onvoorstelbaar veel mooie plekken die je kunt bezoeken. Het is ook een groot continent het neemt namelijk 8,6% van de hele wereld in beslag. Je zult je dan ook geen dag vervelen wanneer je rond gaat reizen in dit prachtige werelddeel. Een plek vol met verschillende interessante culturen waar je je ogen uit kunt kijken. Azië wordt veel bezocht door backpackers die een rondreis maken. Daarnaast kun je in Azië ook goed surfen. Er zijn enorm veel eilanden die je er kunt bezoeken. Om zoveel mogelijk te kunnen ervaren raden we je ook zeker aan om langere tijd in Azië door te brengen. We zullen een de 3 leukste uitjes in Azië met je bespreken.

Een treinreis met een indrukwekkende omgeving

Maak een indrukwekkende reis met de trein door Sri Lanka

De afgelopen jaren kiezen steeds meer mensen ervoor om het eiland Sri Lanka te bezoeken. Er is een goede verbinding tussen Schiphol en Sri Lanka. Sri Lanka is voor de actieve vakantieganger de uitgewezen plek. Je kunt er het drukke stadsleven ontdekken in de hoofdstad Colombo of er op uitgaan in de ongerepte natuur. Daarnaast zou je een van de natuurreservaten kunnen bezoeken. Sri Lanka staat bekend voor het behoud van wildlife. Ontdek de mooiste natuurlandschappen van Sri Lanka met de 12 daagse National Parks of Sri Lanka.

Een andere indrukwekkende ervaring is het maken van een treinreis door het bijzondere land. Je kunt tijdens de vier uur durende reis genieten van prachtige uitzichten. Zo kom je voorbij verschillende theeplantages, grote steden en prachtige bergen. Toeristen zijn lyrisch over deze attractie. Je reist van het plaatsje Kandy naar Nuwara Eliya. Je kunt zo binnen een paar uur veel te weten komen over het land en genieten van de vele hotspots.

De immens grote stad Tokyo

Ga op er op uit in Tokyo

We hebben allemaal een beeld van Japan en met name Tokyo in ons hoofd dat gebaseerd is op de vele televisieprogramma’s die deze verbazingwekkende stad aan het licht stellen. Als je dan toch in Azië bent raden we ook zeker aan om een bezoekje te brengen aan Tokyo. De stad is enorm. Je stapt meteen vanaf het vliegveld een hele andere wereld binnen. Je kunt er gaan winkelen (let er wel op dat je de goede maat koopt), gerechten uitproberen waarvan je nog nooit gehoord hebt of de prachtige parken in de stad bezoeken. De stad kan overkomen als chaotisch, maar is erg indrukwekkend. De ervaringen die je hier op kunt doen zul je nooit meer vergeten.

Ga op avontuur in de jungle van Maleisië

De prachtige jungle van Maleisië

Maleisië is een veelzijdig land. Je kunt bijvoorbeeld de indrukwekkende hoofdstad Kuala Lumpur bezoeken. Een prachtige reis in Azië is eigenlijk niet compleet zonder dat je een voet in de jungle gezet hebt. Je hebt in Azië verschillende mogelijkheden om de jungle in te trekken, met name in Thailan, Cambodja & Laos.

We horen ook veel goeds over een rivier gelegen in Oostelijk Maleisië genaamd Sungai Kinabatangan. Hier kun je terecht voor een excursie van meerdere dagen in de jungle. Je zult hier van alles tegenkomen, bijzondere vogels, verschillende soorten apen, reptielen en krokodillen. Je gaat tijdens de excursie back to basic en overnacht midden in de jungle. ´S nachts hoor je alle dieren om je heen. Het is een erg spannende belevenis, geschikt voor de echte dare devil!