AFRIKA SPECIALIST MATOKE TOURS LANCEERT SAFARI REIZEN IN EUROPA

AFRIKA SPECIALIST MATOKE TOURS LANCEERT SAFARI REIZEN IN EUROPA

Een safarireis door Afrika wordt door de Nederlandse overheid nog steeds afgeraden. De “verre reizen sector” zit nu al ruim een jaar volledig op slot en het is nog onduidelijk wanneer de reisadviezen op Afrikaanse landen worden aangepast. Afrika specialist Matoke Tours heeft daarom duurzame safari reizen in Europa ontwikkeld waarbij reizigers door een land reizen zoals ze dat in Afrika zouden doen.

“Als ware Afrika Specialist kunnen wij niet wachten om te doen waar wij zo goed in zijn: reizen organiseren door Afrika! We zijn dan ook blij om te zien dat er langzaam aan versoepelingen aankomen en dat onze buren België en Duitsland nu al positieve reisadviezen afgeven voor Rwanda en Oeganda. We gaan ervan uit dat de Nederlandse overheid snel volgt aangezien de reisadviezen Europees geregeld worden. Het zit echter niet in ons DNA om af te blijven wachten en niets te doen. Als innovatieve ondernemers met een groot reishart hebben wij gekeken naar wat op korte termijn kan binnen onze expertise” zegt Wim Kok, directeur van Matoke Tours.

Reizigers kiezen voor Matoke Tours omdat ze een exclusieve en duurzame safari ervaring willen. Exclusiviteit zit hem bij Matoke Tours echter niet alleen in de lodges waar de klanten verblijven, maar juist ook in de ervaringen die ze kunnen beleven. Wij zien het ontwikkelen van reizen als een ambacht en met onze ambacht stellen wij reizigers in staat om de mooiste plekken op een persoonlijke, exclusieve, comfortabele en duurzame manier te beleven. Dat hebben we altijd gedaan in Afrika en nu gaan we dat doen in Europa. Wij noemen dat onze “OUT OF AFRICA REIZEN”.

Onze “OUT OF AFRICA” reizen zijn duurzame natuurreizen, waarbij reizigers – net als in Afrika – met lokale gidsen opzoek gaan naar ijsberen, walvissen, wolven, beren en ander wild in de mooiste natuurreservaten. De gidsen zijn vaak biologen en altijd specialisten. Zij kennen het gebied op hun duimpje. De kans om wildlife te zien is dan ook significant groter dan er op eigen houtje op uit te gaan. Afhankelijk van een bestemming kan een safari plaatsvinden per voet, boot of per 4wheel drive. We kiezen –net als bij onze Afrika reizen– ook in Europa voor comfortabele en kleinschalige lodges en tented camps midden in de natuur. Zo overnachten onze reizigers in Fins Lapland in een iglo met glazen dak, zodat zij het Noorderlicht goed kunnen zien. In Portugal overnachten ze in een tented Camp in Afrikaanse stijl met uitzicht over de Greater Côa Valley en in de Italiaanse Apennijnen verblijven ze in een prachtige berglodge met wolvengeluiden op de achtergrond.

Waar we in Afrika geregeld een “sundowner” organiseren met de befaamde Gin & Tonic organiseren we in Italië en Portugal een wijn- en kaasarrangement bij zonsondergang. We doen er dus alles aan om de Afrika beleving toe te passen op onze reizen binnen Europa!

Reizen die we op dit moment aanbieden zijn: een walvissafari’s op IJsland, een beren- en wolvensafari’s in de Italiaanse Apennijnen of de Portugese Greater Côa Valley, een Husky safari in Lapland en natuurlijk mag een ijsbeersafari op Spitsbergen ook niet ontbreken. Een berenreis door Slovenië wordt op dit moment ontwikkeld.

Ook bieden we – net als in Afrika – tropische strandverlengingen aan. Hierbij hebben we vooral gekeken naar Europese overzeese gebieden die – na verwachting- ook een positief reisadvies zullen krijgen zodra ook de rest van Europa dat krijgt. Wij bieden reizen aan naar de Franse overzeese gebieden Guadeloupe en Mayotte. Dit zijn ware tropische paradijzen. Op de Portugese Azoren kunt u avontuur, walvissafari’s en strandvakantie met elkaar combineren

Rewilding Europe

Op een aantal bestemmingen (Portugal, Italië en Slovenië) werkt Matoke tours nauw samen met “Rewilding Europe. Zij werken samen met lokale, duurzame partners aan een netwerk van spectaculaire wilde natuurlandschappen verspreid over Europa, met meer ruimte voor wilde dieren en natuurlijke processen. Deze natuurontwikkelingsgebieden dienen als voorbeeld voor een nieuwe natuurvisie in Europa, waarbij natuur meer op eigen benen staat en ook de economie profiteert van een natuurlijker landschap. Terwijl Rewilding Europe werkt aan natuurherstel, verkennen ze nieuwe manieren waarop mensen kunnen genieten van de natuur en er daarnaast een eerlijke boterham aan kunnen verdienen . Het doel is om in minstens 10 verschillende regio’s in heel Europa natuurontwikkelingsgebieden te creëren die als inspiratie kunnen dienen om op veel grotere schaal weer ruimte te geven aan wilde natuur.

Voor een overzicht van onze safari reizen in Europa, kijk u hier: www.matoketours.nl/out-of…

————————————— EINDE PERSBERICHT ———————————–

Contact: www.matoketours.nl/out-of-africa/ | Wim Kok | wim@matoketours.nl | 06-266 22 907

Leave a Reply