Fotofabriek presenteert duurzaam fotoboek

Hoewel er deze zomer minder Nederlanders naar het buitenland op vakantie gaan, blijft het maken van fotoboeken ongekend populair. Zo worden er dit jaar meer fotoboeken gemaakt van Nederlandse vakanties en is deze periode tegelijkertijd voor velen een uitgelezen mogelijkheid om eindelijk de vakantiefoto’s van de afgelopen jaren te kunnen bundelen in een fotoboek.

Maar waar kun je het beste een fotoboek maken? De onafhankelijke vergelijkingswebsite Tipsfotoalbummaken.nl zocht het uit en vergeleek ook dit jaar weer tientallen fotoboekenaanbieders met elkaar. Inmiddels is de uitslag voor 2020 bekend gemaakt en ook dit jaar werd het Groningse bedrijf Fotofabriek tot winnaar uitgeroepen. 

37 aanbieders & 150 criteria

Sinds 2007 wordt elk jaar door Tipsfotoalbummaken.nl de grootste fotoboekentest van Nederland georganiseerd. Maar liefst 37 fotoboekenaanbieders worden daarbij beoordeeld op 150 verschillende criteria, waaronder bijvoorbeeld kwaliteit, prijs, software, service en levertijden.  

Om deze test tot stand te laten komen, worden er door verschillende mystery shoppers fotoboeken (met dezelfde foto’s) bij alle aanbieders besteld.

Deze fotoboeken worden vervolgens door een onafhankelijke jury met elkaar vergeleken en beoordeeld op basis van kwaliteit: ‘’Alle leden in het panel waren positief tot zeer positief over het boek van Fotofabriek. Zowel de kleuren, de scherpte van de foto’s als de afwerking bleken prima.’’ – Tipsfotoalbummaken.nl  

De fotoboeken van Fotofabriek worden dan ook in Groningen geproduceerd, in tegenstelling tot vele aanbieders die dit extern uitbesteden. Hierdoor kan het bedrijf niet alleen de kwaliteit waarborgen, maar behoort het tevens tot de top 3 qua levertijd: “Als we kijken naar de tests van afgelopen jaren, dan blijken de Fotofabriek levertijden constant. Meestal ontvingen we het boek na 3 dagen, maar het duurde nooit langer dan 4 dagen”.’

Naast het fysieke en visuele aspect, omvat de test ook criteria die voor consumenten minstens zo belangrijk zijn. Zo scoort Fotofabriek op het gebied van service wederom als beste van alle aanbieders. ‘’Ook dit jaar heeft Fotofabriek haar service weer prima voor elkaar. Men reageert razendsnel op e-mails, is telefonisch goed te bereiken en is een van de weinige aanbieders met een chatfunctie.’

Achtste jaar op rij

Al met al scoort Fotofabriek gemiddeld het best over alle testcriteria en mag het bedrijf uit Groningen zich voor de achtste keer op rij de beste fotoboekenaanbieder van Nederland noemen.  

‘’In onze fotoalbumtest van 2020 eindigt Fotofabriek, net als vorig jaar, op een eerste positie. Dit komt omdat men op alle testonderdelen goed tot zeer goed scoort. Wat ons betreft is dit dan ook de leverancier waar je het beste fotoboek maken kan.’’ – Tipsfotoalbummaken.nl 

Eerder werd Fotofabriek al beoordeeld als de beste fotoboekenleverancier door het Nederlandse consumentenprogramma Radar. 

Leave a Reply